Kerst en wijn

08 dec., 2019

De lekkerste wijnadviezen bij het kerstdiner

Van een vegetarisch kerstbuffet tot gourmetten, van Hollandse biefstuk tot gerechten uit het Midden-Oosten, wij geven je de lekkerste wijnadviezen bij de populairste kerstgerechten van 2019. 

Heel Nederland gaat weer aan tafel. Door alle inspirerende supermarktblaadjes naast elkaar te leggen ontstaat er een vrij nauwkeurig beeld van wat er in Nederland zoal gegeten gaat worden tijdens de feestdagen.

Daaruit hebben we de top gedistilleerd, waarbij we antwoord zullen geven op de prangende vraag ‘wat drinken we erbij?’ Daarin kunnen de supermarktwijnen niet ontbreken. Al is het maar omdat ruim 90 procent van alle wijn voor thuisverbruik in de supers worden gekocht. Maar bij iedere wijn uit de supermarkt zetten we een alternatief afkomstig van de specialist. 

Daaruit hebben we de top gedistilleerd, waarbij we antwoord zullen geven op de prangende vraag ‘wat drinken we erbij?’ Daarin kunnen de supermarktwijnen niet ontbreken. Al is het maar omdat ruim 90 procent van alle wijn voor thuisverbruik in de supers worden gekocht. Maar bij iedere wijn uit de supermarkt zetten we een alternatief afkomstig van de specialist. Anders heb je, voor je het weet, weer ruzie op twitter.

Welke wijn bij welke saus?
“Wie de verkeerde wijn bij een saus schenkt, is geschift.” Om verschoond te blijven van dat predicaat daarom de bijpassende wijnsoorten bij de meest populaire sauzen met kerst.
Rode wijn bij vis
Weliswaar is rode wijn bij vis geen alledaagse tafelgenoot, maar als we het in een ter zake kundig restaurant krijgen voorgeschoteld door een sommelier die wil laten zien hoe zeer....
Eerste Hulp Bij Wijn-Spijs Ongelukken
Ooit hebben wij eens deel uit mogen maken van een fascinerend experiment. In een Amsterdams sterrenrestaurant mochten wij aanschuiven toen dit bezoek kreeg van de toonaangevende Am....