Wijntips bij vegetarisch

Niemand kijkt er meer van op. Er is sprake van een explosief gestegen belangstelling voor maaltijden met groenten, kruiden en paddenstoelen en met vlees- en visvervangers. Een vegetarische maaltijd of in ieder geval een deel ervan is ‘landelijk’ met de feestdagen. En ook onder wijnen zijn grote groenteliefhebbers te vinden. Bovendien is er een groeiend aanbod van soorten die nog strenger in de leer zijn: die zijn zelfs vegan.

Wijntips bij vegetarisch voor ieder budget

medium Rood
7 november 2021
Valdivieso
Merlot 2020
Sterwijn
- Central Valley
Merlot met cabernet franc-touch. Sappig cassis-pruimig (extra veel in deze 2020-versie) met tabak, laurier, een shotje espresso en een snippertje mint. Sliertje rokerigheid en lekkere streep prijstang: euro voordeliger geworden....

Te koop bij Gall & Gall

€ 5,98

Wijntips bij andere gerechten:

Wijntips bij de Midden-Oosten-keuken
Welbeschouwd valt de Midden-Oosten keuken onder het containerbegrip shared dining. Bekendste verschijningsvorm: mezze. Veel hapjes en schaaltjes tegelijkertijd op tafel.
Wijntips bij kabeljauw
Welke wijn schenk je bij kabeljauw? Geen getwist: fruitige witte wijnen, met voldoende body om dat filetje richting de ingang van het bassin te begeleiden.  
Wijntips bij gourmetten
Gourmetten vormt een wijnuitdaging. Er is een veelheid aan smaken, met name ook door de inzet van de diverse sauzen. Daarom is het ondoenlijk om bij ieder mini-hamburgertje, kipstu....