Wijntips bij oesters

Welke wijn schenk je bij oesters? Of het nu gaat om creuses, Zeeuwse platten of Fines Claires, het mooist komen ze tot hun recht bij een droge, witte wijn die een relatie aangaat met het ijzer en zilt. Zoals een muscadet, of helemaal bijzonder, een Saint-Bris.  

Wijntips bij oesters voor ieder budget

medium Wit
1 juli 2021
Famille Helfrich
Gewurztraminer 2020
- Alsace
Mango, rozenblaadjes, lychee, gember en zoete grapefruit tot ons gebracht dankzij de helpende hand van de familie Helfrich, derdegeneratiewijnmakers uit de Elzas. Eerste keuze bij de Indiase keuken.

Te koop bij Dirck III

€ 7,99
droog Wit
5 december 2021
L2
Extra Brut
De Groene Hamersma
- Champagne
Nota bene een Amsterdamse initiatief: drie Andreas kruisen op het halslabel om dat te onderstrepen. Voormalig consultant van Accenture zag meer in belletjes dan in cijfertjes. Liet zijn baan voor....

Te koop bij L2 Champagne

€ 44,95

Wijntips bij garnalencocktail
Welke wijn schenk je bij een garnalencocktail? Een volle witte wijn, die rekening houdt met het vettige van de cocktailsaus en het uitgesproken vissige van hollandse garnalen.
Wijntips bij zalm
Welke wijn schenk je bij zalm? Veel keuze bij gegrillde zalm. Zelfs licht-rood kan (zie rood bij vis), en de iets mildere moot of bij gerookte zalm gaat goed met niet te grassige s....
Wijntips bij kabeljauw
Welke wijn schenk je bij kabeljauw? Geen getwist: fruitige witte wijnen, met voldoende body om dat filetje richting de ingang van het bassin te begeleiden.