Wijntips bij gourmetten

Welbeschouwd hebben we hier te maken met shared dining avant la lettre. De kant en klaar pakketten dan wel de benodigde ingrediënten ontbreken dan ook in geen enkele aanbiedingsfolder. Van recht door zee proposities tot aan gastronomische voor de fijnproevers. 

Nu vormt gourmetten een wijnuitdaging. Er is een veelheid aan smaken, met name ook door de inzet van de diverse sauzen. Daarom is het ondoenlijk om bij ieder mini-hamburgertje, kipstukje, zalmzijtje, garnaal of paddenstoel een aparte wijn te schenken. Maar er zijn kameleonwijnen die zich moeiteloos aanpassen aan de caleidoscoop aan smaken.

Wijntips bij gourmetten voor ieder budget

medium Rosé
1 juli 2021
Exhib’
2020
- Côtes de Thau
Prachtige fles. Een luxe glazen stopje. En gelukkig, de rosé zelf laat zich ook genieten. Pipsroze is de modekleur. Licht rood fruit in de mond. Beschaafde zuidkruiderij. Fijnmazig bittertje en....

Te koop bij Dirck III

€ 7,29
droog Rosé
2 december 2021
Weingut Bernhard Koch
Pinot Meunier Rosé Brut 2018
Sterwijn
- Pfalz
Hoewel inmiddels zelfs de meest wereldvreemde geheelonthouder weet dat er meer Duitse wijn is dan de literpakken liebfraumilch die hem ooit deden besluiten als een heremiet te leven, ver van....

Te koop bij Winterberg Wijnen

€ 13,95
medium Wit
17 april 2021
Patriarche
2020
Terra Vitis De Groene Hamersma
- Mâcon-Villages
Rondom gevulde zuidelijke Bourgogne. Lichte tropentoets, likje room, beschaafde dorpsbewoner. 

Te koop bij Coop

€ 7,99

Wijntips bij de Midden-Oosten-keuken
Welbeschouwd valt de Midden-Oosten keuken onder het containerbegrip shared dining. Bekendste verschijningsvorm: mezze. Veel hapjes en schaaltjes tegelijkertijd op tafel.
Wijntips bij vegetarisch
Niemand kijkt er meer van op. Er is sprake van een explosief gestegen belangstelling voor maaltijden met groenten, kruiden en paddenstoelen en met vlees- en visvervangers. Een vege....
Wijntips bij garnalencocktail
Welke wijn schenk je bij een garnalencocktail? Een volle witte wijn, die rekening houdt met het vettige van de cocktailsaus en het uitgesproken vissige van hollandse garnalen.