Kerst komt eraan, met zijn feestelijke etentjes. Dan is het combineren van gerechten met wijn extra belangrijk. We nemen de komende weken telkens drie klassieke gerechten op de korrel, vandaag de voorafjes. Garnalencocktail is nummer één.
Garnalencocktail
Daarin zijn het gek genoeg niet de garnalen die de smaak bepalen, maar de cocktailsaus. En misschien doe je er ouderwets wel partjes grapefruit doorheen of, ernstiger, mandarijn. Zure smaken, alles bij elkaar. Frisse wijn is daarop het antwoord, Sauvignon Blanc, Rueda Verdejo, Grüner Veltliner wellicht. Maar zeker zo festief is om er mousserend bij te drinken. Neem dan geen knetterdure, maar gewoon een sappige Cava of Crémant.
Betaalbare wijn suggesties voor bij garnalencocktail
Rundercarpaccio is ook al lang klassiek geworden. Daar passen bovenstaande witte wijnen goed bij, maar een lichte rode, Beaujolais, Spätburgunder of een Oostenrijkse Zweigelt zijn dan heerlijk. Wil je het Italiaans houden (carpaccio komt oorspronkelijk uit Venetië), dan is een Valpolicella het aangename antwoord.
Betaalbare wijn suggesties voor bij rundercarpaccio
Vitello tonnato is snel ingeburgerd op de feestdis. Een verfijnd gerecht uit Piemonte, waarbij je wit kunt drinken, denk aan Gavi di Gavi of Soave Classico, maar ook een wat gekoelde lichte rode als de Dolcetto uit datzelfde Piemonte.
Betaalbare wijn suggesties voor bij vitello tonnato
Wijn bij aardbeien? Ja zeg, waarom niet? Niet als je ze zo uit het doosje snoept misschien. Maar een tikkeltje opgesmukt, beetje citroen en suiker erover, of wat oude aceto balsamico, dat doet het. In...
Voorjaarswijnen
Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...
Nasi, wat drinken we erbij?
Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...
Kerstvoorgerechten, wat drinken we erbij?
Kerst komt eraan, met zijn feestelijke etentjes. Dan is het combineren van gerechten met wijn extra belangrijk. We nemen de komende weken telkens drie klassieke gerechten op de korrel, vandaag de voor...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.
Graag je toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Hierdoor kunnen we o.a. onze site verbeteren en optimaliseren. Meer over ons cookiebeleid vind je hier.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.