Weingut J.Neus Spätburgunder ‘Muschelkalk’ - De Grote Hamersma

Weingut J.Neus

Spätburgunder 'Muschelkalk' 2021
Geproefd op 3 april 2024

Oei oei, dat ging nog maar net goed.

Er was eens een pracht wijndomein van 70 hectare van de heer J. Neus, anno 1881. In ieder geval had J. neus voor geweldig terroir: Ingelheim in Rheinhessen is perfect voor Spätburgunder. Helaas had J. geen neus voor een goede bedrijfsvoering. Vergetelheid dreigde. Familie geen interesse om de boel weer op te schudden. Enfin, zo gaan die dingen.

De verlosser diende zich aan in 2012: een bouwondernemer zag in het domein ideaal terroir om een appartementencomplex op neer te zetten. Welnu, dat bericht bereikte een andere ondernemer, tevens wijnliefhebber: Christian Schmitz, zij geloofd en geprezen. Retour bakstenen, weg met cement, stoppen met stuken: hij besloot Weingut j. Neus weer in zijn oude glorie te herstellen.  Hij nam de getalenteerde jonge wijnmaker Julien Meissner en gedreven bedrijfsleider Lewis Schmitt in dienst en gaf ze de vrije hand.

Thans hebben zij hun handen vol aan momenteel 13 hectare en maken daarop voornamelijk puntgave pinot noir.

Neus met een heerlijk boeket en een verrukkelijke follow up in de mond. Cassis, kleine kersen, rode besjes, iets blauwe pruim, zweempje noot, precieze zuren richting een kwieke, energieke afdronk met veel zest & drive.

Neusje van de zalm. Past er ook bij met een paddenstoelengarnituur. Maar dit geheel terzijde.

wine-score-star
Rood
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut J.Neus spätburgunder >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 14.50
wine-score-star
Rood
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut J.Neus
spätburgunder >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.