Domaine du Salvard Delaille - De Grote Hamersma

Domaine du Salvard

Delaille 2023
Geproefd op 27 december 2023

Sauvignon en chardonnay, het beroemdste witte druiven-duo, opereren meestal solo. Al was het maar opdat horeca-uitbaters wereldwijd hun clientèle de overzichtelijke vraag te kunnen voorleggen: fris of zacht? Soms echter treden ze daadwerkelijk op als duo. Samen in de fles, omdat de producent hoopt dat zacht en fris samen een mooie middenweg vormen. IJdele hoop. Meestal gaat dat mis, en is het resultaat middelmatige niksigheid. Geen vlees en geen vis.

Hier echter spelen ze de sterren van de hemel. Sauvignon, licht en voorjaarsfris, heeft in deze onbekende loirewijn de hartverwarmende grandeur van de beste pouilly, waar 15% chardonnay nog bekoorlijke romigheid aan toevoegt. Viel eerder al in de smaak tijdens het 2019 optreden.

De handen gingen nog wat meer op elkaar tijdens de première van de 2020. Toen kwam de kwinkelerende 2021 aan de beurt. Sappig, groenig, knapperig. Kruisbessen en koele citrus. Grapefruit en groene appel. Witte peper en witte besjes. Mineraal, horizontaal en verticaal.

Zodoende ontkurkten we met belangstelling de verse 2022. Iets meer grapefruit, iets meer vulling, iets meer esprit.

En kijk aan, nu hebben we 2023 in handen: zelfde karakter en (prijs)niveau van 2022. De Ster blijft stralen.

Oui, oui, twee druiven voor de prijs van één smakelijke cheverny.

wine-score-star
Wit
- Cheverny - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.95
wine-score-star
Wit
- Cheverny - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.