Artikelen - De Grote Hamersma - Page 5

Alle artikelen in de categorie:

Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant

In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proeft alleen het geraamt...

Rianne Ogink: Mijn eigen wijngaard, prinses van de puinhoop

Van sportmanager en een kamertje op driehoog in Deventer naar een chateau in Bordeaux. Lang niet slecht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet letterlijk IN het prinsessenpaleis van Palmer woon, maar i...

Een echt bloeiend label

Op 22 april is het Earth Day, een dag in het teken van bescherming van moeder aarde. Het organic wijn merk B-Liv heeft daarom op elke B-Liv fles in de supermarkten van Jumbo een label van groeipapier ...

Rianne Ogink: Antivries in de wijngaard

Een lange nachtelijke wandeling, dikke wollen sokken en een knisperend haardvuurtje. Zo ziet mijn tweede nacht bij château Palmer eruit. Het ontbreekt hem alleen nog een aan een goede fles wijn, knap...

Van wijnafval naar chocolade reep

Het bedrijf WellVine heeft een manier ontwikkeld om Chardonnay-druivenafval te upcyclen naar een voedzaam superfoodproduct, geschikt voor zowel voedingsmiddelen als voedingssupplementen. Na 10 ja...

Ren je rot op kurk

SOLE een bedrijf wat schoenzolen maakt in Amerika heeft 130 miljoen wijnkurken verzameld om daar hoogwaardige inlegzolen van te maken. Onder de naam ReCORK worden de kurken gerecycled in SOLE’s ...

Rianne Ogink: Wijncultuur snuiven

Mijn nomaden bestaan komt bijna tot een eind. Twee weken geleden zijn we van Montpellier naar Dijon verkast en heb ik zowaar een eigen kamer met een groot bed. Deze luxe heb ik in maanden niet meer ge...

Moldavië heeft een groot (wijn) hart

Tijdens ProWein 2023 heeft de Moldavische wijnindustrie plannen onthuld voor een ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling, nieuwe wijngaarden, grotere capaciteit en technologische innovatie. Zoa...

Job Seuren: Een les in fouten maken

Ik mag mijzelf denk ik best omschrijven als een controlfreak, in ieder geval als het op mijn werk aankomt (de schoonmaak thuis is een ander verhaal). Het liefst doe ik alles zelf, dan weet ik in ieder...

Wat is Agriculture Biologique (AB)?

Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...

Bio-onlogisch?

Volgens het Franse biologische agentschap, Agence Bio (AB), zijn 448 Franse telers in 2022 gestopt met biologisch gecertificeerd zijn, terwijl 188 telers in 2020 waren gestopt. Het aantal telers dat b...

Rianne Ogink: Wijnhuis dramatiek

Ik schrijf deze blog vandaag vanuit een donker hoekje achter in het klaslokaal. Het is 09.00u in de ochtend en ik probeer de les over vins doux naturel te overleven zonder te kokhalzen. Een kater zoal...

Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant

In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proeft alleen het geraamt...

Rianne Ogink: Mijn eigen wijngaard, prinses van de puinhoop

Van sportmanager en een kamertje op driehoog in Deventer naar een chateau in Bordeaux. Lang niet slecht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet letterlijk IN het prinsessenpaleis van Palmer woon, maar i...

Een echt bloeiend label

Op 22 april is het Earth Day, een dag in het teken van bescherming van moeder aarde. Het organic wijn merk B-Liv heeft daarom op elke B-Liv fles in de supermarkten van Jumbo een label van groeipapier ...

Rianne Ogink: Antivries in de wijngaard

Een lange nachtelijke wandeling, dikke wollen sokken en een knisperend haardvuurtje. Zo ziet mijn tweede nacht bij château Palmer eruit. Het ontbreekt hem alleen nog een aan een goede fles wijn, knap...

Van wijnafval naar chocolade reep

Het bedrijf WellVine heeft een manier ontwikkeld om Chardonnay-druivenafval te upcyclen naar een voedzaam superfoodproduct, geschikt voor zowel voedingsmiddelen als voedingssupplementen. Na 10 ja...

Ren je rot op kurk

SOLE een bedrijf wat schoenzolen maakt in Amerika heeft 130 miljoen wijnkurken verzameld om daar hoogwaardige inlegzolen van te maken. Onder de naam ReCORK worden de kurken gerecycled in SOLE’s ...

Rianne Ogink: Wijncultuur snuiven

Mijn nomaden bestaan komt bijna tot een eind. Twee weken geleden zijn we van Montpellier naar Dijon verkast en heb ik zowaar een eigen kamer met een groot bed. Deze luxe heb ik in maanden niet meer ge...

Moldavië heeft een groot (wijn) hart

Tijdens ProWein 2023 heeft de Moldavische wijnindustrie plannen onthuld voor een ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling, nieuwe wijngaarden, grotere capaciteit en technologische innovatie. Zoa...

Job Seuren: Een les in fouten maken

Ik mag mijzelf denk ik best omschrijven als een controlfreak, in ieder geval als het op mijn werk aankomt (de schoonmaak thuis is een ander verhaal). Het liefst doe ik alles zelf, dan weet ik in ieder...

Wat is Agriculture Biologique (AB)?

Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...

Bio-onlogisch?

Volgens het Franse biologische agentschap, Agence Bio (AB), zijn 448 Franse telers in 2022 gestopt met biologisch gecertificeerd zijn, terwijl 188 telers in 2020 waren gestopt. Het aantal telers dat b...

Rianne Ogink: Wijnhuis dramatiek

Ik schrijf deze blog vandaag vanuit een donker hoekje achter in het klaslokaal. Het is 09.00u in de ochtend en ik probeer de les over vins doux naturel te overleven zonder te kokhalzen. Een kater zoal...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.