Artikelen - De Grote Hamersma - Page 4

Alle artikelen in de categorie:

Rianne Ogink: ‘Ça m’exite’ of toch niet?

Straattaal, lokale dialecten en drie verschillende woorden voor éénzelfde betekenis. Een greep uit de vele strubbelingen die je hebt tijdens het leren van een nieuwe taal. Soms frustrerend, maar vaa...

Chateau Amsterdam

bepaald geen luchtkasteel Nu Amsterdam-Noord, het deel van de hoofdstad boven het IJ, aan het ontbolsteren is, kom ik er regelmatig. En niet alleen omdat deze voormalige rafelrand tegenwoordig op krui...

Rianne Ogink: Liefde op het eerste gezicht

Na bijna een jaar flirten, scharrelen en elkaar ontdekken is het moment daar. Ik ben verliefd en iedereen mag het weten. Eigenlijk wist ik het al vanaf moment één, maar met vlagen maakte het hard-to...

Job Seuren: De Moezel volgens Markus Molitor

Ik kom er maar gelijk voor uit: ik ben verliefd. Een liefde die wat stroef begon, het duurde zeker tien jaar tot de vonk bij mij over sloeg. Maar nu brandt het vuur volop. Ik heb het over de wijnen ui...

La Douce France

De vakantie staat weer voor de deur. En de meesten van u weten al waar we naar toe gaan: oui, oui, naar Frankrijk.  Voor ons Nederlanders is dat namelijk nog steeds vakantieland nummer één. En eerl...

Rianne Ogink: Ik ben Rianne en ik ben....op zoek

Precies 10 maanden en elf dagen geleden schreef ik mijn eerste column voor De Grote Hamersma. De titel was: “ik ben Rianne en ik ben…”. Geen idee wat me te wachten zou staan, maar ik zat vol...

Rianne Ogink: Op z'n Frans

Laten we vooropstellen dat alle vooroordelen over Fransen honderd procent waar zijn. Ze klagen steen en been, zijn ongeduldig, in eerste instantie niet enorm hartelijk en hopeloos chauvinistisch. Daar...

Verdejo: Alle seinen op groenten

Ooit, in een verleden hier ver vandaan, schalde er een liedje door die thans ook al zo ouderwetse ether:  ‘‘Cha, cha, cha, wat zullen we eten..?’ ‘Cha, cha, cha, wie zal dat weten? Wie is de ...

Kleigoed en Hamerstuk #5

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Rianne Ogink: Impeccable oftewel "super"

Het leven met uitzicht op de wijngaarden en wonen op een château is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt. Maar voor die werkelijkheid moet keihard gebikkeld worden. Bloed, zweet en tranen zij...

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep

“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren. Het is zo’n moment dat je je schoude...

Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux

Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rechteroever. Het zi...

Rianne Ogink: ‘Ça m’exite’ of toch niet?

Straattaal, lokale dialecten en drie verschillende woorden voor éénzelfde betekenis. Een greep uit de vele strubbelingen die je hebt tijdens het leren van een nieuwe taal. Soms frustrerend, maar vaa...

Chateau Amsterdam

bepaald geen luchtkasteel Nu Amsterdam-Noord, het deel van de hoofdstad boven het IJ, aan het ontbolsteren is, kom ik er regelmatig. En niet alleen omdat deze voormalige rafelrand tegenwoordig op krui...

Rianne Ogink: Liefde op het eerste gezicht

Na bijna een jaar flirten, scharrelen en elkaar ontdekken is het moment daar. Ik ben verliefd en iedereen mag het weten. Eigenlijk wist ik het al vanaf moment één, maar met vlagen maakte het hard-to...

Job Seuren: De Moezel volgens Markus Molitor

Ik kom er maar gelijk voor uit: ik ben verliefd. Een liefde die wat stroef begon, het duurde zeker tien jaar tot de vonk bij mij over sloeg. Maar nu brandt het vuur volop. Ik heb het over de wijnen ui...

La Douce France

De vakantie staat weer voor de deur. En de meesten van u weten al waar we naar toe gaan: oui, oui, naar Frankrijk.  Voor ons Nederlanders is dat namelijk nog steeds vakantieland nummer één. En eerl...

Rianne Ogink: Ik ben Rianne en ik ben....op zoek

Precies 10 maanden en elf dagen geleden schreef ik mijn eerste column voor De Grote Hamersma. De titel was: “ik ben Rianne en ik ben…”. Geen idee wat me te wachten zou staan, maar ik zat vol...

Rianne Ogink: Op z'n Frans

Laten we vooropstellen dat alle vooroordelen over Fransen honderd procent waar zijn. Ze klagen steen en been, zijn ongeduldig, in eerste instantie niet enorm hartelijk en hopeloos chauvinistisch. Daar...

Verdejo: Alle seinen op groenten

Ooit, in een verleden hier ver vandaan, schalde er een liedje door die thans ook al zo ouderwetse ether:  ‘‘Cha, cha, cha, wat zullen we eten..?’ ‘Cha, cha, cha, wie zal dat weten? Wie is de ...

Kleigoed en Hamerstuk #5

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Rianne Ogink: Impeccable oftewel "super"

Het leven met uitzicht op de wijngaarden en wonen op een château is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt. Maar voor die werkelijkheid moet keihard gebikkeld worden. Bloed, zweet en tranen zij...

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep

“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren. Het is zo’n moment dat je je schoude...

Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux

Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rechteroever. Het zi...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.