Artikelen - De Grote Hamersma - Page 3

Alle artikelen in de categorie:

Zonder alcohol maar met smaak

Wanneer beoordeelden we eigenlijk voor de eerste keer alcoholvrije wijn? We zijn er eens voor in de achterste krochten van de database van De Grote Hamersma gedoken. En ook ter plekke gearriveerd was ...

Rianne Ogink: Van kelderknecht naar wijnbeurs sommelier

India dus. Daar stond ik dan, strak in pak op Prowein Mumbai. Bij aankomst in de expositiehal kregen we allemaal een kaartje ‘Cellar 33’ omgehangen. Ik voel me trots en vereerd om mee te werken aa...

Mosterd na de maaltijd: eten zonder wijn

Jarenlang hebben we er in Nederland een wonderlijk wijndrinkgedrag op nagehouden. Tot een jaar of tien geleden dan… In 2012 openbaarde het toen nog bestaande Productschap Wijn een onderzoek met ...

Rianne Ogink: Oude en toekomstige wijntradities

Voor een bliksembezoek van welgeteld zesendertig uur was ik vorig weekend in Amsterdam. De leden van Pessac-Léognan appellatie waren uitgenodigd voor een proeverij georganiseerd door de “commanderi...

Wijn met autoriteit of gewoon zelfverzekerd?

Regelmatig vind ik mezelf terug in de filosofieles van de middelbare school. Mijn docent haalde een filosoof aan, al kan ik helaas nergens meer vinden welke, die stelde dat er meer overeenstemming is ...

Rianne Ogink: Cuvé Roulette

De wijnen zijn uitvergist, het zit daar waar nodig in een barrique en de kelder is weer super ‘propre’. Nu is het moment daar, we gaan blenden. Jaargang 2022 heeft rustig kunnen rijpen en is klaar...

Moldavië: wijnland in spagaat

Aan de ene kant willen Moldavische wijnmakers de West-Europese markt veroveren met betaalbare supermarktwijnen, gemaakt van druiven die we allemaal kennen: sauvignon blanc, pinot grigio en chardonnay ...

Rianne Ogink: Einde oogstfeesten

Het is inmiddels al bijna een maand geleden dat er vers geoogst fruit de wijnmakerij in kwam. De laatste kratjes sappige druiven waren na welgeteld zes volle weken oogsten binnen. Het was een lastig j...

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ At...

Montaignan weet wat lekker is

Vorig jaar vroeg Montaignan aan een aantal professionele lekkerbekken wat volgens hen goed zou passen bij hun Pays d’Oc syrah, chardonnay en rosé. Daarvoor stapten zij binnen bij drie Amsterdamse r...

Recept voor rode mul bij rosé

Montaignan heeft een fles van hun Rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete visje, rode mul met a...

Recept voor côte de boeuf bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sap...

Zonder alcohol maar met smaak

Wanneer beoordeelden we eigenlijk voor de eerste keer alcoholvrije wijn? We zijn er eens voor in de achterste krochten van de database van De Grote Hamersma gedoken. En ook ter plekke gearriveerd was ...

Rianne Ogink: Van kelderknecht naar wijnbeurs sommelier

India dus. Daar stond ik dan, strak in pak op Prowein Mumbai. Bij aankomst in de expositiehal kregen we allemaal een kaartje ‘Cellar 33’ omgehangen. Ik voel me trots en vereerd om mee te werken aa...

Mosterd na de maaltijd: eten zonder wijn

Jarenlang hebben we er in Nederland een wonderlijk wijndrinkgedrag op nagehouden. Tot een jaar of tien geleden dan… In 2012 openbaarde het toen nog bestaande Productschap Wijn een onderzoek met ...

Rianne Ogink: Oude en toekomstige wijntradities

Voor een bliksembezoek van welgeteld zesendertig uur was ik vorig weekend in Amsterdam. De leden van Pessac-Léognan appellatie waren uitgenodigd voor een proeverij georganiseerd door de “commanderi...

Wijn met autoriteit of gewoon zelfverzekerd?

Regelmatig vind ik mezelf terug in de filosofieles van de middelbare school. Mijn docent haalde een filosoof aan, al kan ik helaas nergens meer vinden welke, die stelde dat er meer overeenstemming is ...

Rianne Ogink: Cuvé Roulette

De wijnen zijn uitvergist, het zit daar waar nodig in een barrique en de kelder is weer super ‘propre’. Nu is het moment daar, we gaan blenden. Jaargang 2022 heeft rustig kunnen rijpen en is klaar...

Moldavië: wijnland in spagaat

Aan de ene kant willen Moldavische wijnmakers de West-Europese markt veroveren met betaalbare supermarktwijnen, gemaakt van druiven die we allemaal kennen: sauvignon blanc, pinot grigio en chardonnay ...

Rianne Ogink: Einde oogstfeesten

Het is inmiddels al bijna een maand geleden dat er vers geoogst fruit de wijnmakerij in kwam. De laatste kratjes sappige druiven waren na welgeteld zes volle weken oogsten binnen. Het was een lastig j...

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ At...

Montaignan weet wat lekker is

Vorig jaar vroeg Montaignan aan een aantal professionele lekkerbekken wat volgens hen goed zou passen bij hun Pays d’Oc syrah, chardonnay en rosé. Daarvoor stapten zij binnen bij drie Amsterdamse r...

Recept voor rode mul bij rosé

Montaignan heeft een fles van hun Rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete visje, rode mul met a...

Recept voor côte de boeuf bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sap...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.