Mensen die in de horeca werken hebben iets heel tegenstrijdigs. Gastvrijheid staat, hoe kan het ook anders, voorop. We maken de extra meters om een gast helemaal op het gemak te laten voelen, zijn ged...
Wat zit jij onder de wijn?
In Portugal heeft een biocosmetica-startup een lijn van 100 procent natuurlijke vochtinbrengende crèmes gecreëerd, OR genaamd. De handlotion en bodycrème zijn verrijkt met druivenpitolie van wijndr...
Rianne Ogink: Starstruck en bijna stotterend
Inmiddels zes maanden in Frankrijk en nog lang geen plannen om terug te komen. “Mis je Nederland dan niet?”. Toegegeven, soms verlang ik naar mijn vertrouwde Nederlandse thuisbasis, maar heimwee h...
Druivenpulp als brandstof?
Onderzoekers van Penn State werken samen met de Napa Wine Company om hun wijnafval om te zetten in brandstof, een project dat ze in 2009 zijn begonnen. Het proces produceert waterstof – gebruikt...
Van druif naar olijf
Het opwarmende klimaat zorgt er voor dat de traditionele zuidelijke teelt verder naar het noorden gedreven wordt. Dat geldt niet alleen voor de wijnteelt maar ook de olijfteelt is op deze regel geen u...
Rianne Ogink: Als een wijnprinses in Frankrijk
Goed nieuws, ik ben de kersverse nieuwe stagiair van château Palmer! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben met dit nieuws. Begin november stuurde ik m’n eerste motivatie mail richting dit p...
Italiaanse wijn to the rescue
Het historische Siciliaanse wijnlabel Donnafugata presenteerde de wereldpremière van de “Nomacorc Ocean”, een nieuwe sluiting gemaakt van gerecycled plastic. “De grondstof di...
Job Seuren: Het rood bij vis eurekamoment
Toen Harold mij vroeg voor deze column was het in eerste instantie de bedoeling vanuit mijn perspectief als sommelier te schrijven. Wijn-spijs enzo. Ik heb echter een (soms irritante) gewoonte mijn ob...
Verkopen groene labels wijn?
Iedereen wil beter boeren. Maar meestal kost beter boeren meer. Loont de extra investering? Verhogen groene labels de waarde van een wijn voor de consument? Jamie Goode deed een kleine studie en kwam ...
Klimaatchaos en hoop in Californië
Voor Decanter onderzocht Clive Pursehouse hoe de winterstormen in Californië de wijnregio’s van de staat beïnvloeden. Hoewel de staat “al 20 jaar in de greep is van droogte”, hebbe...
Rianne Ogink: Bordelaise hemelpoorten
Het is half zes in de ochtend. Ik kan niet meer slapen en een tikje nerveus sta ik mijn werkschoenen te poetsen. Met werkschoenen bedoel ik tegenwoordig die lompe, zware, bouwterrein-veilige schoenen ...
Druif uit de oudheid redt de toekomst
Volgens een reportage van National Geographic herontdekken wijnboeren over de hele wereld een oude – en zeer klimaatvriendelijke – druivensoort, misón genaamd. Deze druif variëteit schij...
Job Seuren: What not to do in de horeca
Mensen die in de horeca werken hebben iets heel tegenstrijdigs. Gastvrijheid staat, hoe kan het ook anders, voorop. We maken de extra meters om een gast helemaal op het gemak te laten voelen, zijn ged...
Wat zit jij onder de wijn?
In Portugal heeft een biocosmetica-startup een lijn van 100 procent natuurlijke vochtinbrengende crèmes gecreëerd, OR genaamd. De handlotion en bodycrème zijn verrijkt met druivenpitolie van wijndr...
Rianne Ogink: Starstruck en bijna stotterend
Inmiddels zes maanden in Frankrijk en nog lang geen plannen om terug te komen. “Mis je Nederland dan niet?”. Toegegeven, soms verlang ik naar mijn vertrouwde Nederlandse thuisbasis, maar heimwee h...
Druivenpulp als brandstof?
Onderzoekers van Penn State werken samen met de Napa Wine Company om hun wijnafval om te zetten in brandstof, een project dat ze in 2009 zijn begonnen. Het proces produceert waterstof – gebruikt...
Van druif naar olijf
Het opwarmende klimaat zorgt er voor dat de traditionele zuidelijke teelt verder naar het noorden gedreven wordt. Dat geldt niet alleen voor de wijnteelt maar ook de olijfteelt is op deze regel geen u...
Rianne Ogink: Als een wijnprinses in Frankrijk
Goed nieuws, ik ben de kersverse nieuwe stagiair van château Palmer! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben met dit nieuws. Begin november stuurde ik m’n eerste motivatie mail richting dit p...
Italiaanse wijn to the rescue
Het historische Siciliaanse wijnlabel Donnafugata presenteerde de wereldpremière van de “Nomacorc Ocean”, een nieuwe sluiting gemaakt van gerecycled plastic. “De grondstof di...
Job Seuren: Het rood bij vis eurekamoment
Toen Harold mij vroeg voor deze column was het in eerste instantie de bedoeling vanuit mijn perspectief als sommelier te schrijven. Wijn-spijs enzo. Ik heb echter een (soms irritante) gewoonte mijn ob...
Verkopen groene labels wijn?
Iedereen wil beter boeren. Maar meestal kost beter boeren meer. Loont de extra investering? Verhogen groene labels de waarde van een wijn voor de consument? Jamie Goode deed een kleine studie en kwam ...
Klimaatchaos en hoop in Californië
Voor Decanter onderzocht Clive Pursehouse hoe de winterstormen in Californië de wijnregio’s van de staat beïnvloeden. Hoewel de staat “al 20 jaar in de greep is van droogte”, hebbe...
Rianne Ogink: Bordelaise hemelpoorten
Het is half zes in de ochtend. Ik kan niet meer slapen en een tikje nerveus sta ik mijn werkschoenen te poetsen. Met werkschoenen bedoel ik tegenwoordig die lompe, zware, bouwterrein-veilige schoenen ...
Druif uit de oudheid redt de toekomst
Volgens een reportage van National Geographic herontdekken wijnboeren over de hele wereld een oude – en zeer klimaatvriendelijke – druivensoort, misón genaamd. Deze druif variëteit schij...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.
Graag je toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Hierdoor kunnen we o.a. onze site verbeteren en optimaliseren. Meer over ons cookiebeleid vind je hier.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.