Château Juguet Grand Cru - De Grote Hamersma

Château Juguet

Grand Cru 2020
Geproefd op 23 november 2023

Saint-Émilion. Misschien wel de warmbloedigste van alle grote bordeauxwijnen. Let wel: geen grand cru classé. Daarom nog eenmaal: grand cru is de hoogste wijn in de Bourgogne-, Champagne- en Elzas-pikorde. Daarentegen staat de grand-cru-status in Saint-Émilion weer gelijk aan zoiets als voetballen in de Jupiler League. Maar is dat niet vaak de broedplaats voor grote talenten?

Ziehier Juguet. Rijpe, stevige, volle grand cru. Die wordt zeker geselecteerd.  2020: uitstekend jaar voor merlot. Geconcentreerd en sappig verdween ie in het eiken.

Cassis, dikke bramen, koelte, laurier, een vleugje menthol en vol uitwaaierend. Wordt aanbevolen bij ‘blank vlees’ – mag je dat tegenwoordig nog zo noemen? – ‘als kalkoen, kalfsfricandeau of varkenshaas’.

Ons advies: niet doen. Blijft niks van over. Liever bij een hele gans uit de oven.

Juist het vettige van het ganzenvlees laat zich graag verfrissen door een rode bordeaux die nog in zijn jeugdjaren verkeert. De zuren, het kleine knauwtje van het donkere fruit en de puberende tannines begeleiden de gans naar grote hoogte.

En gans te over. Schadewild. Op Schiphol zien ze ’m liever in een pan dan in een straalmotor verdwijnen.

wine-score-star
Rood
- Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Juguet merlot >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 19.99
wine-score-star
Rood
- Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Juguet
merlot >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 19.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.