De Toren Private Cellar Fusion V - De Grote Hamersma

De Toren Private Cellar

Fusion V 2019
Geproefd op 23 oktober 2023

Zuid-Afrikaanse icoon. Instituut. ‘De Toren torent er boven uit’ lazen wij al eens. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden. De Toren Private Cellar, die ooit is opgericht door Albie Koch en Emil den Dulk, is zeker een van de meest bekende en gezochte Zuid-Afrikanen die zich de ‘bordeauxblend’ heeft eigen gemaakt. En al is Emil inmiddels met pensioen Albie is nog druk doende, samen met de inmiddels Zwitserse mede-eigenaren.

De gezamenlijke inspanning levert een klassieke benadering op. Nergens geflirt met zon, nooit de sensatie van gekookt fruit, nimmer geflirt met zoetigheid. Weet je niet beter en gebeurt het proeven blind dan: grote bordeaux. Donkere partijen, schaduwwerking, grondgelaagdheid. Koffiemaalsel, discrete specerij, laurier en inkt. Cassis, bramen, zuurstructuren, de tannineteugels die stevig in de hand worden gehouden zonder het bit aan te trekken.

wine-score-star
Rood
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 46.45
wine-score-star
Rood
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
Wijnkooperij De Lange € 46.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.