Château Saint-Pierre - De Grote Hamersma

Château Saint-Pierre

2021
Geproefd op 7 januari 2024

Lussac. Heeft niks met Luzac-losers, van die rijkeluiskoters die koste wat kost van hun ook niet al te talentvolle vader (thans ook between jobs) hun diploma moeten halen om verder te komen in het leven. Het zal je toch niet gebeuren dat deze Luzac-generatie het straks voor het zeggen krijgt bij onze pensioenfondsen.

Enfin, laten we ons verdriet gaan verdrinken en het pensioengat proberen te dichten met een niet al te dure bordeaux: Château Saint-Pierre. Afkomstig uit Lussac, de ‘lichtste’ satelliet van Saint-Émilion. Vlezig en donker en rijp fruit, wat laurier, een groen randje dit jaar.

Niet cum laude geslaagd maar ook niet met de hakken over de sloot. Extra aantekening op het rapport: doet extra zijn best voor het milieu. Heeft daarvoor van de bovenmeester een stempel gekregen: Haute Valeur Environnementale.

wine-score-star
Rood
- Lussac-Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Saint-Pierre cabernet franc >merlot >
14%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 9.99
Jumbo Foodmarkt € 9.99
wine-score-star
Rood
- Lussac-Saint-Émilion - Frankrijk
Producent: Château Saint-Pierre
cabernet franc >merlot >
14%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Jumbo € 9.99
Jumbo Foodmarkt € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.