Clos du Jaugueyron

2017
Geproefd op 14 februari 2022

In Bordeaux en directe omstreken maken de wijnmakers zich zorgen over de alsmaar stijgende alcoholpercentages. Ook voor de 2020 oogst liggen er op verschillende locaties 14,5 tot soms 15 procent in het verschiet. Atypisch voor de regio. Wordt het rood plomp, lomp, vet, soms schreeuwerig dan wel anderszins te nadrukkelijk. 

Hoe was het 'vroeger'? Ach, dan tikte zo'n flesje 12,5 tot hooguit 13 procent aan. Wanneer? Nog niet eens zo lang geleden: De Grote Hamersma heeft grote bordeaux in zijn keldertje liggen uit de jaren tachtig die voornoemde waarden niet ontstegen. Klassiek. Goed. Lekker.

Terug in de tijd? Het kan. Met Clos du Jaugueyron. Al vele oogstjaren van geproefd. Dit jaar al de 11e oogst op rij. Altijd keurig binnen de marges van de alcoholbeschaving presterend. Zodoende elegant, mild, met veel vers donker fruit, krachtig niet streng, verkwikkend en intelligent. Zoals we rood uit die contreien graag drinken. Uit een aantrekkelijk jaar dat niet eist dat er lang gewacht dient te worden. De cassis koel, de bramen best, de bessen zurend maar niet zeurend, de laurier en het vertier. 

wine-score-star
Rood
- Haut-Médoc - Frankrijk
Producent: Clos du Jaugueyron cabernet franc >cabernet sauvignon >merlot >petit verdot >
13%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 29.00
wine-score-star
Rood
- Haut-Médoc - Frankrijk
Producent: Clos du Jaugueyron
cabernet franc >cabernet sauvignon >merlot >petit verdot >
13%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 29.00