Sloveense Bordeauxblend. Op zich niet heel gek. Ligt op een steenworp van de Friulaanse grens. En ook daar kom je Bordeauxdruiven tegen. Zijn ze trots op. Zelfs zo erg dat ze het niet eens meer allochtonen druivenrassen noemen. Een sterk staaltje assimilatie en integratie van jongens zoals merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon.
De naam Duet doet wel een wenkbrauw rijzen. Persoonlijk denk ik bij een duet namelijk altijd aan een compositie van twee uitvoerders. En dus niet drie. Het is per slot van rekening ook Nick & Simon. Lange Frans & Baas B. Of Acda & De Munnik. Misschien niet de beste voorbeelden...
De wijn is mooi in balans. Fruitig met bessensapsaus en vooral en veel glimmende en harige gitzwarte bramen in zo'n groen kartonnen doosje van de groentejuwelier. Stevige houtinvloeden en tannines als een jonge Pauillac. Daar mag wel bij gegeten worden. Sterk, donker, stoer weglegspul. Daar kan men in Bordeaux een puntje aan zuigen. Misschien is dat dan ook gelijk de verklaring voor de twee kabouters met een puntmuts op het etiket.