Château Lilian Ladouys Cru Bourgeois Exceptionnel - De Grote Hamersma

Château Lilian Ladouys

Cru Bourgeois Exceptionnel 2019
Geproefd op 28 juni 2023

Nu eens niet een zoveelste generatie wijnmaakfamilie die ter plekke fijn doende is. Château Lilian Ladouys bestaat pas sinds de jaren tachtig. Wel is het in bezit van locals die van wijnen weten. De eigenaren bezitten tevens Pédesclaux, een verwaarloosde vijfde cru in Pauillac die helemaal op de schop is gegaan. Zo ook is d’Issan in Margaux voor de helft in overduidelijk goede handen. 

Ik proefde al eens 2013, 2014  en 2015 van ze. En nu nemen we een sprongetje in de tijd met 2019. Fijn jaar voor de regio. Concentratie en fraîcheur. Cabernet sauvignon die de lakens uitdeelde.  Fikse, gedistingeerde saint-estèphe. Cassis, bramen, bosbessen. Iets tabak, espresso en zuidelijke kruiden, flintertje vanille, rijpe tannines, flink met eiken ingetimmerd. Niet exceptionnel maar we lusten 'm wel. Robert Parker, de fameuze Amerikaanse wijnverkondiger, ook trouwens: die gaf Lilian 91-92 punten. Maar Robert en de zijnen zijn dan ook dol op eiken. 

wine-score-star
Rood
- Saint-Estèphe - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Jumbo Foodmarkt € 23.99
wine-score-star
Rood
- Saint-Estèphe - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Jumbo Foodmarkt € 23.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.