Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah - De Grote Hamersma

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ Atlas.

Daaruit maakt hij zijn kijk op rundersaté, sateh daging. Omdat hij vindt dat het sappige, wat peperige van dit Zuid-Franse rood er zo mooi bij combineert.


Ingrediënten 

sweet soy*
2 el ketjap manis
2 tenen knoflook, gehakt
1 cm gember, geraspt
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1/2 tl cayennepeper
1 tl vissaus

*sweet soy

100 g sjalot, gesnipperd
4 el rijstolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 rawit (bird’s eye chili), fijngesneden
3 el pinda’s, fijngehakt
100 ml ketjap manis
limoensap

Bereiding

Fruit de sjalot goudgeel in de rijstolie. Voeg de knoflook toe, bak even door en passeer door een zeef. Vang de olie op en bewaar voor een andere toepassing.

Vijzel of maal de sjalot en knoflook fijn met de chili en pinda’s. Voeg de ketjap toe en breng op smaak met limoensap.

1. Meng de olie van de sweet soy met de ketjap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, cayennepeper en vissaus tot een marinade.

2. Marineer het vlees 6 uur in de marinade in de koeling, laat uitlekken en rijg aan de bamboespiesjes. Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, daardoor verbranden ze iets minder snel. Ke kunt natuurlijk ook rvs-spiesjes nemen.

3. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250 °C|3).

4. Schroei het vlees rondom dicht en gaar tot de gewenste kerntemperatuur (50 °C voor rosé, wat best mag met diamanthaas).

5. Serveer met de sweet soy.

Meer informatie over Montaignan:

website - instagram - facebook - linkedin

Alle artikelen in de categorie:

Top 10 rosé onder 10 euro

Welkom bij De Grote Hamersma, waar we de top 10 rosé wijnen onder de 10 euro presenteren. Ontdek betaalbare rosés die je smaakpapillen zullen verrassen zonder je portemonnee te belasten. Onze select...

Groene rosé

De zon draait al weer warm. De natuur heeft weer kleur op de wangen. En daarmee neemt ook de dorst naar de vrolijkste aller wijnsoorten toe. Alle seinen staan weer op groen voor rosé. Nog even voor a...

Top 10 pinot grigio onder 10 euro

Hier vind je de actuele top 10 pinot grigio onder 10 euro van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen nu verkrijgbaar in de winkel. Maar er zijn nog veel meer lekkere tempranillo wijnen daarom v...

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ At...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.