Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah - De Grote Hamersma

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ Atlas.

Daaruit maakt hij zijn kijk op rundersaté, sateh daging. Omdat hij vindt dat het sappige, wat peperige van dit Zuid-Franse rood er zo mooi bij combineert.


Ingrediënten 

sweet soy*
2 el ketjap manis
2 tenen knoflook, gehakt
1 cm gember, geraspt
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1/2 tl cayennepeper
1 tl vissaus

*sweet soy

100 g sjalot, gesnipperd
4 el rijstolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 rawit (bird’s eye chili), fijngesneden
3 el pinda’s, fijngehakt
100 ml ketjap manis
limoensap

Bereiding

Fruit de sjalot goudgeel in de rijstolie. Voeg de knoflook toe, bak even door en passeer door een zeef. Vang de olie op en bewaar voor een andere toepassing.

Vijzel of maal de sjalot en knoflook fijn met de chili en pinda’s. Voeg de ketjap toe en breng op smaak met limoensap.

1. Meng de olie van de sweet soy met de ketjap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, cayennepeper en vissaus tot een marinade.

2. Marineer het vlees 6 uur in de marinade in de koeling, laat uitlekken en rijg aan de bamboespiesjes. Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, daardoor verbranden ze iets minder snel. Ke kunt natuurlijk ook rvs-spiesjes nemen.

3. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250 °C|3).

4. Schroei het vlees rondom dicht en gaar tot de gewenste kerntemperatuur (50 °C voor rosé, wat best mag met diamanthaas).

5. Serveer met de sweet soy.

Meer informatie over Montaignan:

website - instagram - facebook - linkedin

Alle artikelen in de categorie:

Top supermarkt Gewurztraminer & Gewürztraminer

Hier vind je de actuele top supermarkt Gewurztraminer & Gewürztraminer van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen nu verkrijgbaar in de winkel. Maar er zijn nog veel meer lekkere Gewurztra...

Top 10 Gewurztraminer & Gewürztraminer

Hier vind je de actuele top 10 Gewurztraminer & Gewürztraminer van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen nu verkrijgbaar in de winkel. Maar er zijn nog veel meer lekkere Gewurztraminer &a...

Top 10 Sancerre

Hier vind je de actuele top 10 Sancerre wijnen van alle door ons geproefde en beoordeelde wijnen nu verkrijgbaar in de winkel. Maar er zijn nog veel meer lekkere Sancerre wijnen daarom vind je hier ee...

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ At...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.