Ontdek Chili en haar betoverende wijnen. Leer meer over het verhaal achter de gepassioneerde familie en bekijk hier de mini-docs over de makers van Favoritos wijnen.
En doe zondag 23 juni mee aan een gezellige gratis wijn/spijs proeverij gepresenteerd door niemand minder dan onze eigen Harold Hamersma. Als je via onderstaande knop alvast je e-mailadres achterlaat, dan houden we je op de hoogte en mis je niks over dit speciale evenement.
In 1976 keerden Luis Felipe Edwards Sr en zijn vrouw terug naar Chili op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nadat ze enkele jaren in Europa hadden gewoond. Ze waren gecharmeerd van een wijndomein in Colchagua Valley, te koop aangeboden door een vriend van de familie; met 60 ha beplante wijngaarden, een kleine wijnmakerij en een historische boerderij. Dit landgoed werd omringd door uitlopers van het Andesgebergte, waardoor er een eigen microvallei ontstond in de vorm van een hoefijzer, gericht op het noordwesten. Na vruchtbaar beraad kochten ze het land en de omliggende heuvels.
Dit landgoed, Fundo San Jose de Puquillay, vormde de basis voor wat in de komende decennia een van Chili's grootste wijnmakerijen zou worden, waarbij ze zich inzetten om hun familie-erfgoed te behouden.
In 1980 breiden ze hun grondbezit uit en kochten nog eens 30 hectare in de Colchagua Valley.
De jaren 90 vormden een keerpunt. Luis Felipe zag het potentieel voor Chileense wijn op de exportmarkt. Hij zag de kwaliteit van de wijnen die werden geproduceerd van de druiven van zijn landgoed en besloot zijn druiven zelf te gaan vinifiëren om het proces volledig in eigen hand te hebben en daarmee tot een exceptionele prijs/kwaliteit verhouding te kunnen komen.
Hij maakte de eerste van wat vele uitbreidingen en moderniseringen van de bestaande wijnmakerij zouden worden. En in 1995 bracht hij de eerste flessen wijn uit, een Cabernet Sauvignon en een Chardonnay.
Een goede wijn begint in de wijngaard; het wijnbouwteam is van het grootste belang voor de kwaliteit van de Favoritos wijnen. Onder leiding van Eugenio Cox, landbouwdirecteur, zijn ze het hele jaar door toegewijd aan zorgvuldig beheer van de wijngaard en de wijnstokken, zodat ze de beste kwaliteit druiven leveren aan de wijnkelder.
Nicolas Bizzarri is Chief Winemaker, verantwoordelijk voor het creëren van elke wijn samen met zijn team van oenologen. Hij gelooft dat wijnen hun oorsprong moeten laten zien. En dat de kunst van het wijnmaken bestaat uit de vrijheid om zijn intuïtie en smaak te volgen, om elke Favoritos wijn te maken.
De wijnmakerij- en productiefaciliteiten van Favoritos bevinden zich in het hart van Colchagua Valley op het landgoed Puquillay. Ze combineren daar beproefde traditionele processen met ultramoderne technologie, voor maximale kwaliteitscontrole en -garantie, om hun bekroonde wijnen te maken.
Op het landgoed bevinden zich vier wijnkelders met elk twee enologen, een temperatuurgecontroleerde vatenkamer, een bottelarij en opslagmagazijnen.
De bottle- en transportfaciliteiten worden beheerd volgens enkele van de strengste wereldwijde normen en certificeringen, met als doel de kwaliteit en stabiliteit van elke geleverde wijn te garanderen.
Met de modernste bottellijnen in Chili kan er tot 35.000 flessen per uur geproduceerd worden in verschillende formaten en maten.
Favoritos wijnen zijn bekroond door enkele van de meest prestigieuze competities en wijncritici over de hele wereld. Daarnaast is de producent sinds 2012 bijna achtereenvolgens bekroond als een van de beste wijnproducenten uit zowel Chili als de Nieuwe Wereld.
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij meerdere locaties