De druivenplant is best een wereldreiziger maar hij aardt niet overal. Denk maar aan de Noordpool of de Sahara. Je zou toch zeggen: die eerste plek lijkt bij uitstek geschikt voor fris wit en die twee...
Sherry
De echte wijnliefhebber geeft Sherry steeds vaker een kans. Het idee dat dit een drankje is voor zestigplussers, verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Er gaat voor veel mensen een nieuwe Sherry were...
Bijen en Batman in Bordeaux
Wijnbouwers in Bordeaux hebben afgesproken hun ecologische voetafdruk tegen 2030 met 43% te verminderen. Het vergroten van de biodiversiteit rond de wijngaarden is een belangrijk onderdeel van dit koo...
Job Seuren: Horeca stress
‘Wat heb jij toch een heerlijk beroep’ is misschien wel de zin die wij het vaakst van gasten horen. ‘Je proeft de hele tijd maar de mooiste wijnen, echt genieten’. Ja, dat klopt, we hebben opr...
Rianne Ogink: Niet denken, maar doen
Schoolvakanties, wat heerlijk! Lekker om na twee maanden gewoon een weekje te kunnen lummelen. Geen lessen, geen volgeboekte agenda, geen reisplannen en alle tijd om studiestof te herhalen. Een keer e...
Een down under make-over
Een dranken- en horecabedrijf in Australië (de Endeavour Group) heeft een nieuwe lichtgewicht wijnfles ontwikkeld. Deze weegt slechts 420 gram – 195 gram minder dan een standaard fles, wat over...
Drink je port, dan drink je historie
Het verhaal van port begint aan het einde van de 17e eeuw met de Negenjarige Oorlog. Lodewijk de Veertiende van Frankrijk, de Zonnekoning, krijgt het aan de stok met zijn Engelse collega ‘King ...
Toekomstbestendig dankzij oude stokken
In het Spaanse La Rioja maken oude wijnstokken wijn toekomstbestendig tegen klimaatverandering. Het door de overheid gefinancierde Vine and Wine Research Institute, bekend onder de Spaanse afkorting I...
Rianne Ogink: It depends...
Kwart voor acht, de wekker gaat. Ik snooze nog minimaal 3 keer voordat ik m’n bed uit rol. De koffie loopt door, mijn ontbijt werk ik met tegenzin naar binnen en braaf maak ik een lunchpakketje klaa...
Een satelliet en een robot vechten tegen ziektes in de wijngaard
Plantenziektes zijn de meest beperkende factor voor de wijnproductie, het beheer ervan is duur en de klimaatverandering maakt het nog veel erger. Het Gold Lab (aan de Cornell University) introduceert ...
Job Seuren: Eerste klas Blingbling
Wat zijn die mannen van Zoldering toch normale Hollandse jongens gebleven, nounou. Op een speedboot met bodemloos Château d’Yquem naar Cap Ferret, catering op de Paris Fashion Week, Wout op Ibiza, ...
De kurk tegen Climate Change?
Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...
Klimaatverschuiving breedte graden?
De druivenplant is best een wereldreiziger maar hij aardt niet overal. Denk maar aan de Noordpool of de Sahara. Je zou toch zeggen: die eerste plek lijkt bij uitstek geschikt voor fris wit en die twee...
Sherry
De echte wijnliefhebber geeft Sherry steeds vaker een kans. Het idee dat dit een drankje is voor zestigplussers, verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Er gaat voor veel mensen een nieuwe Sherry were...
Bijen en Batman in Bordeaux
Wijnbouwers in Bordeaux hebben afgesproken hun ecologische voetafdruk tegen 2030 met 43% te verminderen. Het vergroten van de biodiversiteit rond de wijngaarden is een belangrijk onderdeel van dit koo...
Job Seuren: Horeca stress
‘Wat heb jij toch een heerlijk beroep’ is misschien wel de zin die wij het vaakst van gasten horen. ‘Je proeft de hele tijd maar de mooiste wijnen, echt genieten’. Ja, dat klopt, we hebben opr...
Rianne Ogink: Niet denken, maar doen
Schoolvakanties, wat heerlijk! Lekker om na twee maanden gewoon een weekje te kunnen lummelen. Geen lessen, geen volgeboekte agenda, geen reisplannen en alle tijd om studiestof te herhalen. Een keer e...
Een down under make-over
Een dranken- en horecabedrijf in Australië (de Endeavour Group) heeft een nieuwe lichtgewicht wijnfles ontwikkeld. Deze weegt slechts 420 gram – 195 gram minder dan een standaard fles, wat over...
Drink je port, dan drink je historie
Het verhaal van port begint aan het einde van de 17e eeuw met de Negenjarige Oorlog. Lodewijk de Veertiende van Frankrijk, de Zonnekoning, krijgt het aan de stok met zijn Engelse collega ‘King ...
Toekomstbestendig dankzij oude stokken
In het Spaanse La Rioja maken oude wijnstokken wijn toekomstbestendig tegen klimaatverandering. Het door de overheid gefinancierde Vine and Wine Research Institute, bekend onder de Spaanse afkorting I...
Rianne Ogink: It depends...
Kwart voor acht, de wekker gaat. Ik snooze nog minimaal 3 keer voordat ik m’n bed uit rol. De koffie loopt door, mijn ontbijt werk ik met tegenzin naar binnen en braaf maak ik een lunchpakketje klaa...
Een satelliet en een robot vechten tegen ziektes in de wijngaard
Plantenziektes zijn de meest beperkende factor voor de wijnproductie, het beheer ervan is duur en de klimaatverandering maakt het nog veel erger. Het Gold Lab (aan de Cornell University) introduceert ...
Job Seuren: Eerste klas Blingbling
Wat zijn die mannen van Zoldering toch normale Hollandse jongens gebleven, nounou. Op een speedboot met bodemloos Château d’Yquem naar Cap Ferret, catering op de Paris Fashion Week, Wout op Ibiza, ...
De kurk tegen Climate Change?
Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.
Graag je toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Hierdoor kunnen we o.a. onze site verbeteren en optimaliseren. Meer over ons cookiebeleid vind je hier.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.