Domaine du Triptyque. Door Tommy Chevallier op de kaart gezet in 2018; met 5,5 hectare wijngaarden in Beine en Courgis.
Jong dus, en zodoende vanzelfsprekend biologisch: officieel gecertificeerd in 2022.
Maar er is meer.
Triptyque zet niet alleen in de wijngaarden in op duurzaamheid: de chai is gebouwd met bio-gebaseerde materialen, geïsoleerd met miscanthus-stro en zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening. Tommy, lekker bezig! Want hij experimenteert eveneens met resistente druivenrassen (voltis en floréal) om het gebruik van bestrijdingsmiddelen terug te dringen. Eerstgenoemde is zodoende al toegelaten als officiële druif in het aanpalende Champagne.
Maar vooralsnog geeft Chevallier hier de 'klassieke' chablisdruif chardonnay de sporen en dat geeft een energieke, mooi uitgebalanceerde witte.
Niet te straf, niet te streng. Eigen gisten, een jaar sur lies. Discrete kalkafgraving, door citruslagen, appelzuren, witlofbitters, ziltknispers en mineraalstralen. Hedendaagse chablis.