Bij Boerenomelet, passen wijnen zoals rode wijn uit Beaujolais, rode wijn uit Bardolino, rode wijn pinot noir.
Vul in ‘boerenomelet’ op onze Wijnspijswijzer en je krijgt dezelfde antwoorden als bij ‘omelet’: chardonnay, riesling of mousserende wijn. Nou ja, kreeg. Want in intensief actieberaad – we hoefden er gelukkig geen commissie voor in te stellen – bleek dat aangepast te kunnen worden. Kijk, een omelet, een echte, een goede, is een wondertje van fluffige smeuïgheid. Bezie hier hoe je zo’n ware bereidt. Heel wat anders dan de stevige meelloze eierpannenkoeken die in de meeste huishoudens uit de pan glijden.
Hoe dan ook, bij delicatesse hoort een delicate wijn. Die mousserende, een Riesling of een Chardonnay zonder houtrijping. Maar een boerenomelet is wat anders. Barstensvol met groenten, misschien met wat reepjes spek zelfs. Wat schenken we daarbij? Lichte rode. Pinot noir, Beaujolais, Bardolino. Gekoeld liefst, half uurtje koelkast, om het agrarische element te versterken. Zo zouden ze het zelfs bij de BBB lusten.