Bij Garnalen in Pernodsaus met peultjes en rode paprika, passen wijnen zoals viognier, witte wijn uit Côtes du Rhône, vermentino uit Italië.
Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om nasi en varianten. Niet rijst bij iets, maar aangeklede rijst. Nou goed, nasi. Daar drinkt Nederland gemeenlijk bier bij, wat zeer verdedigbaar is, zeker als er saté op ligt.
Pindasaus en wijn, dat is een lastige hoor. Ik denk dat we door die volle, vette, zoetzure smaak heen moeten snijden met een zeer frisse wijn. Riesling bijvoorbeeld, en die hoeft zeker niet droog te zijn.
Is er geen pindasaus, dan verandert alles. Dan is droge rosé de eerste keus, zeer licht van kleur en smaak uit de Provence of wellicht toch een tikje steviger uit de Languedoc of Spanje. En wat dacht je van een Sauvignon Blanc? Vooral die uit Nieuw-Zeeland geuren tegen je op, staan giechelend de sambal terzijde, spelen een-tweetjes met de kroepoek.