Connétable Talbot - De Grote Hamersma

Connétable Talbot

2016
Geproefd op 19 oktober 2019

Talbot: legendarische flop van de Franse auto-industrie. Roestte al in de folder. Startte alleen in de showroom. Château Talbot, een eersteklas Saint-Julien (4e grand cru classé). Al sinds jaar en dag producent van een geslaagde, gewilde, charmante en vooral ook prettig drinkbare Saint-Julien. Zie ook hun 2017 die eveneens is beoordeeld. 

Sinds 2018 is wijnmaker Jean-Michel Laporte (voorheen La Conseillante) aan boord. En daarmee zwaaien de deuren nog wat verder open. In ieder geval krijgt hij prima basismateriaal tot zijn beschikking. Kerngezonde cabernet-merlot blend van de tweede wijn van het domein. Kordate cassis, bramen, eucalyptus en nog wat onaangepaste tannines die manieren zijn bij te brengen door op tafel Connétable toch maar eerst even te karaferen. Herproefd in oktober 2020. Een karafje kan nog steeds geen kwaad. Even geduld maar dan kun je à table!

wine-score-star
Rood
- Saint-Julien - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 39.99
wine-score-star
Rood
- Saint-Julien - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 39.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.