Les Hautes Terres Joséphine ‘Brut Nature’ - De Grote Hamersma

Les Hautes Terres

Joséphine 'Brut Nature'
Geproefd op 22 augustus 2021

Crémant de Limoux, uit Roquetaillade, van druif mauzac. Het klinkt net wat minder vertrouwd dan Champagne. Dat heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Het nadeel is dat u zeer waarschijnlijk tot nog toe door het leven bent gegaan zonder ooit met deze strakdroge, intensfruitige, zeer gedistingeerde mousserende wijn kennis te hebben gemaakt. 

Het voordeel is dat deze blije verrassing u nog te wachten staat, en dat die, door die onbekendheid, zowaar minder kost dan zelfs de meest ranzige budgetchampagne van de sjoemelende slijter. 

Mauzac is de druif van Gaillac en Limoux. Limoux ligt in de Languedoc, maar wordt gezien het klimaat tot de Zuidwestelijke appellations gerekend. In Limoux is mauzac er voornamelijk voor belletjeswijn. Een heel goed idee voor die wrange mauzac met z'n heftige zuren, zegt Jancis Robinson in haar boek Vines, grapes and wines. Want: niks mis met zuren, als er maar voldoende rijp fruit tegenover staat. En dat is hier het geval. Een vorstelijke schuimwijn.     

wine-score-star
Wit Mousserend
- Crémant de Limoux - Frankrijk
Producent: Les Hautes Terres mauzac >
12,5%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 20.50
wine-score-star
Wit Mousserend
- Crémant de Limoux - Frankrijk
Producent: Les Hautes Terres
mauzac >
12,5%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 20.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.