Tenuta Regaleali Bianco - De Grote Hamersma

Tenuta Regaleali

Bianco 2021
Geproefd op 3 september 2022

Sicilië. In zijn eentje al goed voor meer dan vijftig verschillende druivensoorten. In deze bianco melden zich er drie voor actieve dienst. Inzolia, kind van het eiland. Fijne, aromatische, lichtkruidige druif. Zonnig geel fruit, mandarijntjes, abrikoos en grapefruit. Als-ie solo gaat. Regaleali laat ’m echter flankeren door catarratto en grecanico, ook locals volgens de laatste berichtgeving. 

Samen stapelen ze door richting peer, appel en anijs om vervolgens de reis te aanvaarden richting een strak, delicaat, mineraal en een prettige peperige afdronk. Mevrouw Hamersma kon zich nog een gerecht herinneren dat ze ooit uit Trouw had gehaald en waar ze nog steeds trouw aan is. Zwaardvis met oregano, sinaasappel en ansjovis. Bijna een reden om een abonnement op die krant te nemen. Misschien beter: op die wijn.

wine-score-star
Wit
- Sicilia - Italië
Producent: Tenuta Regaleali catarratto >grecanico >Inzolia >
12,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Una Más € 12.60
Wijnhandel Bas Baan € 12.60
Perfecte Wijn € 12.60
wine-score-star
Wit
- Sicilia - Italië
Producent: Tenuta Regaleali
catarratto >grecanico >Inzolia >
12,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Una Más € 12.60
Wijnhandel Bas Baan € 12.60
Perfecte Wijn € 12.60
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.