Celler del Roure

Cullerot 2021
Geproefd op 4 november 2022

'We are not bottlesellers we are storytellers' noteerden we eens uit de mond van een wijnmaker die een prachtig verhaal opdiste en dat gelukkig vergezelde met dito wijnen. 

Ook Celler del Roure heeft wat te vertellen, een klein familiebedrijf dat in 1999 het levenslicht zag in 1999. Grootste hobby: het reanimeren en cultiveren van inheemse pre-phylloxera wijnstokken. Met een focus op de vergeten rode druivenvariëteit mandó (zie daarvoor de Vermell). Daarbij is er een buitengewone belangstelling voor de historie van de regio en de vroegere vinificatiemethoden. 

Een ware schatkamer opende zich toen in 2006 een oude bodega in de hooglanden van Les Alcusses werd aangekocht. In de ondergrondse kelder bleken zich tientallen oude ingegraven terracotta amfora’s te bevinden. Raiders of the Lost Ark was er niks bij. Enfin, het lukte om een deel van deze amfora’s van 600 tot 2800 liter te restaureren en weer in gebruik te nemen. In dit geval mocht een handvol lokale druivenrassen ondergronds om later bovengronds te trakteren op een bijzondere blanco

Wit fruit. Lofbitters. Venkel, bloesemend en rozemarijn. Strak, stipt en citruspunten. 

wine-score-star
Wit
- Valencia - Spanje
Producent: Celler del Roure macabeo >malvasia >merseguera >pedro ximénez >verdil >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.50
wine-score-star
Wit
- Valencia - Spanje
Producent: Celler del Roure
macabeo >malvasia >merseguera >pedro ximénez >verdil >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.50