Weingut Weigand WildWildWhite ‘Der Wilde’ - De Grote Hamersma

Weingut Weigand

WildWildWhite ‘Der Wilde’ 2022
Geproefd op 1 juli 2023

'Wild, wild, white!' Je moet er mee oppassen tegenwoordig om dat al te hard van de daken te schreeuwen. Maar dat willen we wel graag. Wat een fijne wijn. Gemaakt door Andi Weigand, een jonge wijnmaker in Franken die - ik kan er niets anders van maken - er ook erg white uitziet. Wil echter niet zeggen dat ie kleurloos wit maakt. Integendeel. 

Hier ging ie aan de slag met twee druiven. Eentje goed bekend. Maar die bacchus? Nog nooit van gehoord. Als druif dan. 

’s Even zien in het Grote Jancis Robinson Wijnboek Wine Grapes. Blijkt een kruising tussen müller-thurgau en een kruising van silvaner en riesling, uitgevoerd op het Geilweiler Instituut voor Druivenkruising in de Pfalz in 1933. 

Wat je zegt: een memorabel jaar. Voor witte wijnliefhebbers maar ook voor bruinhemden. 

Enfin. 

Laten we het daar nu even niet over hebben. Loe de Jong is er ook nooit over uitgeschreven geraakt. Trinken wir etwas. Jawohl, und bitte allerseits. Opgewekte, montere, levenslustige, sappige en kwieke kruising. Een breed uitwaaierend zomerboeket in de neus, perziken present, abrikoosjes aan zet, peren op sap, een pietsje peper en een zetje limoen. 

Heerlijk doordrinkbaar en daarom oppassen met oversteken als je straks naar de glasbak loopt. Aan de overkant van de kruising.

wine-score-star
Wit
- Franken - Duitsland
Producent: Weingut Weigand bacchus >müller-thurgau >
11%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 16.50
wine-score-star
Wit
- Franken - Duitsland
Producent: Weingut Weigand
bacchus >müller-thurgau >
11%
licht
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 16.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.