Contesa Riserva - De Grote Hamersma

Contesa

Riserva 2019
Geproefd op 13 november 2023

De Abruzzen. Aardbevingsgebied in het Italiaanse midden. Groningen is er niks bij. Montepulciano d’Abruzzo speelt er een thuiswedstrijd. Rosso van pieken en dalen. Veelal die laatste overigens. De laatste decennia is de beweging echter opwaarts. Drie mannen ontpopten zich tot positieve energiebron. Edoardo Valentini richtte zijn pijlen op wit en wist werkpaard trebbiano d’Abruzzo tot een volbloed raspaard om te scholen. Emidio Pepe leidde rood naar grote hoogten. Zijn signatuur: elegante rosso’s met bewaarpotentieel. En Gianni Masciarelli werd the best of both worlds toegedicht. Omkijkend kan er gesteld worden dat het trio heeft gezorgd voor een ommekeer.

Inmiddels is ook Contessa di Rocco  Pasetti druk doende de natuur te respecteren. Plus de liefhebber van ruimhartig gevulde montepulciano. Vlezig, zoet en zwoel. Dikke rijpe kersen, zonnige vijgen, kaneel, roze pepertjes en fraai opgewreven tannines. Het eerder genoemde supertrio heeft er een discipel bij.

wine-score-star
Rood
- Montepulciano d’Abruzzo - Italië
Producent: Contesa montepulciano >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 19.60
wine-score-star
Rood
- Montepulciano d’Abruzzo - Italië
Producent: Contesa
montepulciano >
14%
vol
Te koop bij Prijs
Artisan Wines € 19.60
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.