montepulciano - De Grote Hamersma

Druif: montepulciano

Donkere druif uit Abruzzo, waar men de overzichtelijk genaamde wijn montepulciano d’abruzzo van ’m maakt. Populair als de pizza, deze Italiaanse rode. En net als bij de pizza is de kwaliteit over het algemeen best wel aardig, als je erbij denkt dat het goedkoop was. Sommige wijnboeren proberen iets prestigieus van montepulciano te fabrieken, met nieuw hout en concentratie, maar hij is op z’n best in handen van boeren die weten dat eenvoud het kenmerk van het ware is.

Montepulciano lijkt qua druif op SANGIOVESE maar is iets heel anders. Om het leven niet te makkelijk te maken heeft druif montepulciano ook niets te maken met wijn VINO NOBILE DE MONTE- PULCIANO uit Toscane, die rond het stadje Montepulciano wordt gemaakt van voornamelijk sangiovese zonder dat er ook maar één montepulcianodruif aan te pas komt.

Nicolaas Klei - Wijnwijs van A tot Z

Bekijk hier de goed scorende 'montepulciano' wijnen.

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.