Château Famaey L’Incontournable - De Grote Hamersma

Château Famaey

L'Incontournable 2020
Geproefd op 11 november 2023

Famaey. Een heuse malbec-specialist, toegepast in de regio waar deze druif een thuiswedstrijd speelt: Cahors. De echte elite van het domaine presenteert zich als 'Cuvée F', 'Cuvée X' en Le Grez dans Le Grès, wijnen die voorzien van prestigieuze prijskaartjes.

Enfin, verder met deze vin. Die is fijn. Cahors zoals die zich tegenwoordig in de 21e eeuw wel meer manifesteert. Zodoende enigszins ontdaan van wat al te veel ruwe knoesten, roestig hang- en sluitwerk en grove stuc maar nog steeds geen watje met een zwart fluwelen jasje.

Luister maar naar wat het duistere fruit te vertellen heeft. Over wat eenzame opsluiting achter donker eiken in een verduisterde kelder met een malbec doet. Zelfs zo'n relatief eenvoudige L'Incontournable neemt dan onvermijdelijk de afslag klassiek, kloek, kordaat en kruidig, stopt bij de bramenstruiken langs de kant van de weg, schuwt de schaduw niet en kluistert tannines. Een mooie aanleiding om de karaf weer eens af te stoffen.

wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Famaey malbec >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 13.99
wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Famaey
malbec >
14%
vol
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 13.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.