Avondale

Jonty's Ducks 'Pekin Red' 2014
Geproefd op 28 februari 2021

Avondale heeft het beste met de wereld voor. 'Terra Est Vita' meldt hun leitmotiv op het achteretiket, aarde is leven. Biologisch-dynamisch werkend zodoende. En daarom ook zelfverklaarde  'Guardians of the Vines', aldus het etiket ter voorzijde. Kortom, een schoon grond verklaring is aanwezig op Avondale, zo ook een directe lijn met zon en overige sterren in ons melkwegstelsel die volgens de puur natuuraanhangers van invloed zijn op de uiteindelijke kwaliteit van de wijn. 

Gelukkig dan maar dat de inhoud van de fles niet teleurstelt. Want we hebben wel vaker dergelijke ambitieuze missies en visies op papier tot ons genomen waarna we de vloeibare invulling heel graag direct weer hadden teruggegeven aan Moeder Aarde. Enfin, genoeg met het vingertje gezwaaid. Proeven maar.

Wellustig, rijp en zwoel. In pruimensap gewelde bramen, kersen, bessen, bramen, een vanillestokje, subtiele specerijen, milde aardsigheid, voorzichtig geroosterde nootjes en tannines als een wollen plaid. Zon, maan, sterren, eb en vloed hadden het prima naar hun zin in 2014.

wine-score-star
Rood
- Paarl - Zuid-Afrika
Producent: Avondale cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >petit verdot >shiraz >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Siersma Wijnadvies € 15.95
wine-score-star
Rood
- Paarl - Zuid-Afrika
Producent: Avondale
cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >petit verdot >shiraz >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Siersma Wijnadvies € 15.95