Lozärn

Cabernet Franc 2019
Geproefd op 21 juni 2021

Cabernet franc die niet uit de Loire komt wil nog wel eens al atypisch worden geduid. Ook als deze zich bewegen op het superpremium vlak. Tijdens een proeverij met wijnen uit Chili van voornoemde druif zuchtten de sommeliers dat 'ze 'm wel goed vonden maar dat ie zo anders was, zo smooth en vooral ook zo zoet.' 

Enfin, welkom thans in Zuid-Afrika waar de wijnmaker van Lozärn zich er op voorstaat om prachtige dingen te doen met de Chileense knuffeldruif, de carmenère (zie ook daar).  Maar kijk aan, op een piepklein perceeltje vond zij nog plek voor haar kijk op cab franc. En van deze 2019 editie zou ik zeggen: 'Zet deze eens in als piraat tijdens een blindproeverij met cabernet franc uit de Loire als thema.'   Wat mij betreft is dit er namelijk eentje voor de diep-fundamentalistische cabernet francliefhebbers. 

Rausdauwtannines, Van Nelle zware shag, powerpruimen en zonsverduisteringen. Dark side of the street. Schaduwfruit. Bramen in het donker. Bittere chocola 85 procent. Geroosterde paprika. Bittere kersen. Tannines die de wangzakken en het tandvlees doen kruien. Très, très, très cabernet franc. En beslist niet met een Zuid-Afrikaans accent. 

Consumentenrichtprijs € 20,00- € 21,00

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

wine-score-star
Rood
- Robertson - Zuid-Afrika
Producent: Lozärn cabernet franc >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Rood
- Robertson - Zuid-Afrika
Producent: Lozärn
cabernet franc >
14%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00