Jean-Paul Daumen

Méditerrannée par Jean-Paul Daumen 2019
Geproefd op 22 augustus 2021

Jean-Paul Daumen, de baas en wijnmaker van het onvolprezen Domaine de la Vieille Julienne, in de wandeling Domein Ouwe Juul geheten, vervaardigt aldaar onbetaalbaar heerlijke côtes-du-rhônes en châteauneuf-du-pape in rood en nog godzaliger wit, die helaas ook letterlijk aan de prijs zijn. 

Gelukkig maakt hij in samenwerking met wat wijnboeren in de omgeving ook deze heerlijke instapwijn. De collega’s werken onder Daumens leiding, maken wijn met aandacht voor biodynamiek en laten de natuur haar werk doen. Daumen heeft deze gecomponeerd van 45% cabernet sauvignon en 5% merlot plus 30% grenache en 15% syrah. Als u goed hebt meegeteld missen we nog 5% en die schaart Jean-Paul Daumen onder ‘diverse’. 

De cabernet en merlot geven ’m de deftige strengheid die geen bordeaux in deze prijsklasse haalt, de grenache en de syrah zuidelijke zonnige warmte. 

Een stoere, steviggebouwde huiswijn op paleisniveau, vol en gul van smaak met kersenfruit en chocoprinstannines, minzaam en goedertierend van afdronk. Geen geld.

wine-score-star
Rood
- Méditerranée - Frankrijk
Producent: Jean-Paul Daumen cabernet sauvignon >grenache >merlot >syrah >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.25
wine-score-star
Rood
- Méditerranée - Frankrijk
Producent: Jean-Paul Daumen
cabernet sauvignon >grenache >merlot >syrah >
13,5%
vol
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 9.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.