Domaine de Métifiot Rouge ‘Essentiels’ - De Grote Hamersma

Domaine de Métifiot

Rouge 'Essentiels' 2020
Geproefd op 21 mei 2022

High tech en toch met beide benen op de grond. Benoît en Laurence Bateman, Parijzenaars nota bene, waren het jachtige stadsleven zat en zuchtten dat zij 'geen tijd meer hadden voor tijd'. Hoogste tijd kortom om slow wines te gaan maken op een domein dat al sinds de 19e eeuw doende was 'maar dat wel een likje verf kon gebruiken.' 

Innoveren doet begeren. In ieder geval, op Domaine de Métifiot, dat door beide Batemans opnieuw is uitgevonden. Met respect voor terroir en oude wijnmaaktradities. Roestvrij staal wordt geflankeerd door tulpvormige eieren van beton, zandstenen potten en afgeknotte vaten staan opgelijnd in een noordgerichte, half ingegraven kelder met ideale en gecontroleerde hygrometrische, lichtkracht- en temperatuuromstandigheden Alles vanwege 'de biodynamie'. 

Kun je dat ook proeven? Wie goed zijn best doet - en de wijnen verdienen het - wel degelijk. 's Nachts geplukt druiven, extra koelte. Bepaald geen op schoot springende, kwispelende allemansvriend. Diepe, gulle, donkere wijn die zich - ondanks de inzet van notoire mopperkont marselan - verfijnd en beschaafd presenteert, dit oogstjaar met wat vlezige tannines. 

Goud glanst overigens. Van de medaille Terre des Vins die in 2022 werd opgespeld. 

wine-score-star
Rood
- Alpilles - Frankrijk
Producent: Domaine de Métifiot marselan >merlot >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chez Château € 14.00
wine-score-star
Rood
- Alpilles - Frankrijk
Producent: Domaine de Métifiot
marselan >merlot >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chez Château € 14.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.