Can Axartell Tinto - De Grote Hamersma

Can Axartell

Tinto 2021
Geproefd op 28 juli 2022

Prachtig wit. Lekkere rosé. Smakelijk rood. Blend van het internationaal overal optredende duo merlot en syrah in dit geval bijgestaan door plaatselijke talenten manto negro, callet en gorgollassa. Nooit van gehoord, van die laatste? 

Wij ook niet. Maar weer eens even opgezocht in de onmisbare Wine Grapes van de Drie J's, Jancis Robinson, Julia Harding en José Vouillamoz. Blijkt een recentelijk herontdekte 'high-quality' druif van het eiland te zijn waarvan pas (of weer) thans 4 hectare van staat aangeplant, louter op Mallorca. Tekent volgens de Drie voor 'mooi droog en elegant.' 

Je zou zeggen: die moet het in de nabije toekomst maar eens in zijn eentje gaan doen. Maar nu mag ie eerst even gezellig proefdraaien in deze blend. Gaat het setje goed af. Kloek donker fruit. Bramen en blauwe pruim. Chocolabittertje. Kersenbonbon. Balsamico. Zwarte olijven. Lokale kruiderij. Uitgebalanceerde blend. Veel wijn  voor dit geld. Karaktervol. Krijgt zodoende een Ster. 

wine-score-star
Rood
- Mallorca - Spanje
Producent: Can Axartell callet >gorgollassa >manto negro >merlot >syrah >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 11.75
wine-score-star
Rood
- Mallorca - Spanje
Producent: Can Axartell
callet >gorgollassa >manto negro >merlot >syrah >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 11.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.