Tierra del Fuego Reserva Merlot - De Grote Hamersma

Tierra del Fuego

Reserva Merlot 2022
Geproefd op 13 mei 2023

Chileense uitvoering van druif merlot. Daar zijn er oceanen vol van. Allemaal betaalbaar, bijna allemaal niet onaardig geurend naar drop en pruimen. Best drinkbaar, en volkomen inwisselbaar. Maar soms doet een producent z’n best, en heb je ook voor vijf euro een deftig feestje. 

Ruik je tot je blije verrassing de geur van nieuwe brogues onder het rijpe fruit, bespeur je ondersteunde tannines die beet en ruggengraat bieden, opgewekt kabbelende zuren, een schone helderheid van geur en smaak, plus een bescheiden dertien procenten alcohol, zodat het geheel niet te zwaar op maag en geestesleven drukt. 

Alles klopt en alles op z’n plaats. Het grote verschil tussen eenvoudige wijn van de lopende band, en eenvoudige wijn die is gemaakt met zorg en aandacht, met hart en ziel. Ook in dit nieuwe oogstjaar valt deze Tierra weer in goede aarde. 

wine-score-star
Rood
- Valle del Maule - Chili
Producent: Tierra del Fuego merlot >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Plus € 4.99
wine-score-star
Rood
- Valle del Maule - Chili
Producent: Tierra del Fuego
merlot >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Plus € 4.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.