Moulin du Mont Lauzin Petit Grain - De Grote Hamersma

Moulin du Mont Lauzin

Petit Grain 2019
Geproefd op 26 juli 2023

Moeder en zoon-domein, iets ten noodwesten van Toulouse. Eigenzinnig duo. Maakt wijn met 'zachte hand'. Druiventrossen (biologische; dat spreekt) worden verzameld in 'containers' van eikenhout, glas of klei. Daar worden zij niet geperst, maar via een ballon die - zachtjes, heel zachtjes - met lucht wordt gevuld van hun sap ontdaan dat door de aangebrachte roosters heen sijpelt en wordt opgevangen. 

'Zie het maar een beetje als thee zetten met een thee-ei' zeggen ze. 

'Laat het koekje erbij echter maar zitten' antwoorde wij.

Wij opteren voor eenvoudig maar smakelijk lamsworstje met aardappelpuree, zoals ze dat tegenwoordig zo graag weer serveren in de Parijse bouillons, de zaken waar eenvoudige, alledaagse gerechten onalledaags lekker worden bereid voor een door de weeks prijsje. Een en ander zal bijzonder goed samen gaan met dit toonbeeld van fijnzinnigheid, elegantie en zachtheid. Mild zure rijpe pruimen, slow grilled paprika, rijpe kersen, bessen, milde tannines en een talmnede afdronk. 

wine-score-star
Rood
- Comté Tolosan - Frankrijk
Producent: Moulin du Mont Lauzin cabernet franc >
13,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 26.95
wine-score-star
Rood
- Comté Tolosan - Frankrijk
Producent: Moulin du Mont Lauzin
cabernet franc >
13,5%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 26.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.