Bij Caesar Salad, passen wijnen zoals chardonnay, sauvignon blanc, rosé wijn.
Zoals met veel klassiekers is ook de caesar salad een basis gebleken waarop de koks en receptenbedenkers van de moderne wereld ernstig preluderen. Sla, ansjovis, parmezaan en croutons horen erin, geen kip, geen andere groenten, maar kijk eens om je heen. De culivoetballers slaan bijkans op hol van zo’n voorzet. Waarom direct gescoord als het ook artistiek kan?
Hoe dan ook, de frisse en hartige smaken van de in 1924 in Tijuana, Mexico bedachte salade zijn goed af met chardonnay, sauvignon blanc en rosé, volgens onze Wijnspijswijzer. Van de chardonnay moge het duidelijk zijn dat we er eentje bedoelen zonder houtrijping, eentje die zich onthoudt van zwaarwichtige, in eikenhout gerijpte gedachten.
Het is dat er maar drie opties in ons Wijzertje mogen staan, anders hadden we er nog wel wat geweten. Bijna elke frisse witte wijn zet zijn beste beentje voor bij dit gerecht. Ansjovis en parmezaan, dat is dubbel umami, dus schenk nog maar eens zo’n glas blanco in, señor!