Van de kleintjes moet je het hebben

13 dec., 2020

Dit artikel verscheen eerder in o.a. het AD en de regionale kranten.

Steun kleine ondernemers, is het motto in coronatijd. Dus waarom dit jaar geen wijn van een kleine boer bij de kerstdis?

De wijnen van kleine wijnboeren kom je gewoonlijk niet in de grote supermarkten tegen. En daar zit nu net het probleem. Niet voor de grootgrutters zelf, die noteren recordomzetten met de verkoop van rood, wit en rosé van wereldwijde wijnmerken die jaarlijks soms wel tientallen miljoenen flessen produceren.

Bij veel kleine producenten staat het water - of moeten we in dit verband 'de wijn' zeggen - echter aan de lippen. 

De laatste oogst is net van het land gehaald, en die eist ook weer een plekje op in de kelders en opslagruimtes. Eén probleem: vanwege corona stáát daar nog een onverkochte voorraad opgestapeld. Simpel: de horeca, een grote klant van de wijnboer, is dicht. En niet alleen in Nederland, zoals iedereen wel weet. Ja, de online bestellingen gaan goed, veel beter dan normaal zelfs. Maar deze vraag kan het omzetverlies niet compenseren. 

Laten we daarom deze kleine wijnboeren een slokje helpen.

Ik selecteerde tien wijnen van kleine producenten. Misschien zijn ze wat kostbaarder dan u gewend bent, maar ze zijn stuk voor stuk bijzonder smakelijk.  

Wijn van kleine wijnboeren