Support voor de kleine wijnboeren

16 apr., 2020

De supermarkten hadden niets te klagen. Hamsteren! Dat werd dan ook met volle overtuiging gedaan. Niet alleen qua wc-papier maar ook wat wijn betreft. Als we tenminste nog een ‘timeslot’ konden vinden waarin er bezorgd kon worden. 

Elders in wijnland máákt men zich juist bezorgd. Overal ter wereld is de horeca op slot en dat resulteert in zuchtende wijnleveranciers. Maar er wordt nog meer gepuft, met name door de kleinere wijnmakers, vaak familiebedrijfjes.

Grapedistrict probeert voor wat lucht te zorgen. Zij geven de crisis een gezicht door de verhalen van verschillende wijnboeren te laten filmen. In deze videodagboekjes ‘duiden’ deze niet alleen hun wijn maar ook wat de situatie in hun regio is. En met de wijnen van deze wijnboeren hebben ze een box samengesteld. Dat vinden wij een dermate sympathiek initiatief dat we de Support Kleine Wijnboeren Box graag in de schijnwerpers zetten om zo wat tegenwicht te bieden tegen al dat supergedruis.

  

Hieronder de proefnotities van de wijnen in De Grote Hamersma van deze kleine wijnboeren in grote nood:

Laat dit overigens niet bij een solo-inspanning van Grapedistrict blijven. Als De Grote Hamersma omarmen we met alle plezier dergelijke initiatieven van andere importeurs. Laat het ons weten en we maken er graag plek voor: info@degrotehamersma.nl