Bij Oesters, passen wijnen zoals chardonnay uit Chablis, mousserende uit Champagne, sauvignon blanc.
Vraagt er wel eens iemand om advies over wat te drinken bij oesters? Bijna iedereen zal aan champagne denken en terecht. Een eeuwenoud advies. Dan is het aardig te bedenken dat tot eind 19e eeuw die champagne steevast zoet was. Zoete wijn bij oesters? Iew. Vinden we nu. Wij willen nu knisperende, ziltige, van de zee fluisterende witte wijn.

Behalve droge champagne, brut of extra brut, kan dat ook de wijn zijn die ‘oesterwater’ wordt genoemd: Chablis. Of, als dat te begrotelijk wordt, een fijne Sauvignon Blanc.
Zoete wijn bij oesters, haha. Maar zo zie je maar weer, smaak is aangeleerd, aangewend. Ik heb het trouwens nooit geprobeerd. Wie weet?
Te koop bij meerdere locaties
Te koop bij Wijnkoperij Okhuysen
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij Vinoblesse
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Bolomey Wijnimport
Te koop bij Wijnkooperij De Lange