Jean François Mérieau L’arpent des Vaudons - De Grote Hamersma

Jean François Mérieau

L'arpent des Vaudons 2022
Geproefd op 7 maart 2024

Als mensen al aan de Loire denken en aan wijn, komt wellicht een enkeling aarzelend op sancerre en pouilly. De twee beroemdheden die sauvignon blanc heeft voorgebracht. Een druif die tegenwoordig overal groeit waar wijngaarden zijn, maar oorspronkelijk uit Zuidwest-Frankrijk komt, en daarna z’n draai vond langs de Loire.

Hij is op z’n best daar waar het koel is. Dan heeft z’n wijn die kittigkrolse lentegeuren, dat aroma van versgemaaid gazon, kattepis en kruisbessen. Al komt veel sauvignonwijn niet verder dan wat assertieve zuren. De ware sauvignon heeft echter meer in z’n mars.

Zoals hier.  Jean-François Mérieau maakt met zus Patricia - zij mag of wil blijkbaar niet op het etiket -  in Touraine sauvignon waarin de pit van een mooie voorjaarsochtend gezelschap krijgt van rijke, complexe diepgang, die intrigerend, intens, zacht en romig is, met een afdronk van hier tot gunter.

Oftewel: vermijd die vaak te dure sancerres en pouilly’s en vind het ware sauvignongenot in de onbekendere, eenvoudiger  appellations als Touraine bij een wijnboer met hart en talent voor z’n sauvignon.

wine-score-star
Wit
- Touraine - Frankrijk
Producent: Jean François Mérieau sauvignon blanc >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 16.00
wine-score-star
Wit
- Touraine - Frankrijk
Producent: Jean François Mérieau
sauvignon blanc >
12%
licht
Biologisch
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 16.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.