Paul Sugot Vieilles Vignes - De Grote Hamersma

Paul Sugot

Vieilles Vignes
Geproefd op 11 maart 2024

Grand cru, vieilles vignes. Extra sjieke champagne dus, afkomstig uit een uitgelezen stukje Champagne, van bejaarde stokken. En hoe bejaarder, hoe beter. Want oude stokken geven minder druiven, maar wel intens smakender druiven.

Helaas is vieilles vignes geen beschermde term, dus zijn er ook wijnboeren die ten onrechte roepen dat hun ranken ouwe knarren zijn. Hier echter is oud echt oud. Van jonkies van 48 tot de indrukwekkende leeftijd van 110.

Ook de resulterende wijn heeft de tijd gehad: tien jaar rijping. Smaakt dan ook wijs en voornaam. Maar geenszins belegen. Een vieve champagne, vol levenslust. Behandel 'm echter wel met eerbied. Schenk 'm niet achteloos, geniet 'm met aandacht. Want dit is champagne die je doet beseffen dat champagne meer is dan mousse. Dat champagne wijn is op het niveau van de beste witte bourgognes.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Paul Sugot chardonnay >
12,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bubbel Broeders € 46.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Paul Sugot
chardonnay >
12,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bubbel Broeders € 46.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.