Weingartner Gewurztraminer - De Grote Hamersma

Weingartner

Gewurztraminer 2020
Geproefd op 27 december 2023

Even een leermoment: gewürztraminer heet in de Elzas gewurztraminer. En staat de druif ergens anders aangeplant dan moeten er twee puntjes op de u. Dat levert natuurlijk weer een verwarring op waar je u tegen zegt, maar daar hebben ze in de wijnwereld geen boodschap aan.

Gelukkig wordt in de Elzas door sommige producenten inmiddels wel verduidelijkt wat voor type wijn de drinker in zijn glas mag verwachten. Sommige hebben op het achteretiket een ‘droog-zoetbarometer’ aangebracht. Daarop staat aangegeven of de wijn in kwestie droog is (1 op de schaal van 8) of juist voor zoetekauwen bedoeld is.

Bij Weingartner doen ze daar dan weer net niet aan. Minpuntje op de u dus, want nu dient het houvast van de DGH te komen. Enfin, rozenblaadjes, lychees, passievrucht, ananas, gemberzoetje, marmeladebittertje en een kerriekruimel. En niet bepaald beendroog. Integendeel.

wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Weingartner gewurztraminer >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Dirck III € 7.99
wine-score-star
Wit
- Alsace - Frankrijk
Producent: Weingartner
gewurztraminer >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Dirck III € 7.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.