Rafflin-Lepitre Classique Premier Cru ‘Brut’ - De Grote Hamersma

Rafflin-Lepitre

Classique Premier Cru 'Brut' 2023
Geproefd op 25 december 2023

Eeuwelingen. Familiebedrijf van honderd jaar oud. Overgrootouders, grootouders, ouders en kinderen. Die laatste hebben nu het wijnstokje in handen. Twee zusjes, Emilie en Perrine, druk doende met druiven, eigen wijngaarden in premier cru gebieden Chigny-les-Roses, Rilly la Montagne en Ludes, en het milieu. Wat dat laatste betreft: de dames zijn in het bezit van de certificaten Duurzame Wijnbouw Champagne en Hoge Milieuwaarde Niveau 3.

En daarbij weten zij ook de smaakpapillen op de juiste waarde te schatten met deze klassieke blend van pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Levert een kloeke, kordate en kranige champagne op. Niet te wuft, niet te zoet (dosage 8 gram) en droger afdrinkend dan de brutduiding doet vermoeden. Goudrenet, witlofbitters, kleine grapefruit, amandeltjes. Dames! Jullie zorgen toch wel voor opvolgers binnen de familie?

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Rafflin-Lepitre chardonnay >pinot meunier >pinot noir >
12%
droog
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bubbels & Meer € 39.20
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Rafflin-Lepitre
chardonnay >pinot meunier >pinot noir >
12%
droog
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bubbels & Meer € 39.20
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.