Bambinuto Greco di Tufo - De Grote Hamersma

Bambinuto

Greco di Tufo 2015
Geproefd op 12 december 2023

In Campania is druif greco di tufo altijd een onderschoven kindje geweest vergeleken bij de andere local daar, fiano. Onterecht, volgens importeur Mattijs Koornneef. Hij heeft een grote voorliefde voor de underdog. Eerder proefden wij al eens de proeve van bekwaamheid van een vondst van hem, gemaakt door micro-wijnproducent ter plaatse Benito Petrillo. Die toonde al aan dat de druif, mits juist benaderd, ook verbluffend kan ouderen.

En Cantina Bambinuto behandelt de druif eveneens met alle egards en gunnen hem de rust om zich tot slow wine te ontwikkelen. Resultaat is een chic glas met een imposant postuur. Nu deze versie bijna tien jaar de tijd heeft gehad om moed te verzamelen, blijkt dat greco inderdaad veel meer te vertellen heeft dan menigeen vermoedde.

De geur van linoleum in een zonnige tuinkamer, de planten net gesproeid. Rijpe gele appels die zich ontwikkeld hebben tot een grootse wijn, zoals riesling dat ook wel doet. Associaties met een 'gesluierde' witte jura dienen zich ook aan, het zilte, het rokerige, de zuren, de ontdekking, de uitdaging.

Wie durft?

wine-score-star
Wit
- Campania - Italië
Producent: Bambinuto greco di tufo >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Enoteca Sprezzatura € 25.00
wine-score-star
Wit
- Campania - Italië
Producent: Bambinuto
greco di tufo >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Enoteca Sprezzatura € 25.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.