Kruger Chardonnay ‘The Forgotten Vineyards’ - De Grote Hamersma

Kruger

Chardonnay 'The Forgotten Vineyards' 2022
Geproefd op 29 november 2023

'Johan Kruger. In 2005 won hij de prijs van Young South African Winemaker of the Year en ontving hij vijf sterren in de toonaangevende Platter-wijngids. Je zou zeggen: iedereen trots. Maar op Sterhuis, het familie-wijngoed waar hij furore maakte, leidde het tot spanningen. Bij zijn vader nota bene. Ben je lekker bezig, krijg je dit.

Wat doe je dan? Voor jezelf beginnen. ‘Sliep uit, sliep uit,’ tegen pa zeggen en sans chêne een uitstekende eikenhoutvrije chardonnay gaan maken en deze dan ook maar zo noemen. Die proefden we een paar jaar geleden al en mocht ie nog steeds in het assortiment van Okhuysen zitten: zonder aarzelen aanschaffen.'

Dat noteerden we destijds en nu hebben we de verse 2022 oogst in het proefglas en die onderstreept dat. Gul zonder vet te worden. Rijp maar niet te. Tropisch niet over de top. Toasty maar niet verbrand. Fris maar niet zuur.

Zonder aarzelen aanschaffen. Geen geld namelijk.

 

wine-score-star
Wit
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Kruger chardonnay >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 9.95
wine-score-star
Wit
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Kruger
chardonnay >
13,5%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.