Domaine de la Touraize Les Moulins - De Grote Hamersma

Domaine de la Touraize

Les Moulins 2017
Geproefd op 21 mei 2020

André-Jean en Héléana Morin, achtste generatie op het domein. Eentje van 'het roer om.' Je hoort en leest het wel vaker als pa en ma worden afgelost. Meestal betekent dat: richting puur natuur. En dat was ook hier het geval. Eerst moest er echter ook afgerekend worden met de coöperatie waar tot 2009 aan geleverd was. Paste niet meer bij hoe de Morins over kwaliteit dachten.

Inmiddels ruim tien jaar 'schoon' en wijn producerend onder eigen naam. Importeur Bolomey - fervent Jura-aanhanger - werd op hen gewezen door nota bene een landgenoot, Florien Kleine Snuverink van Domaine Les Bottes Rouges. Et merci beaucoup et voilà: sinds eind 2019 ook in Nederland verkrijgbaar. Welkom: fijnbesnaarde, fijnzinnige, fijnmazige blend van chardonnay en local savagnin. Tot wijn geworden op groot gebruikt hout, met eigen gisten, nauwelijks sulfiet en een filtering op standje nihil. Benig, ivorig, voile, bloesemend, manzanillazilten en nerveuze zuren trippelend met hun stilettohakjes over wit fruit, besjes en lichtgroene kruiden. 

wine-score-star
Wit
- Arbois - Frankrijk
Producent: Domaine de la Touraize chardonnay >savagnin >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 21.00
wine-score-star
Wit
- Arbois - Frankrijk
Producent: Domaine de la Touraize
chardonnay >savagnin >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Natuurwijn
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bolomey Wijnimport € 21.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.